За избори, грозде и студено време

октомври 28, 2007 в 8:18 pm | Публикувано в Градът, Други, Неопределени | има 1 коментар

През уикенда се прибрах в Самоков. Основната задачка беше да пусна вота. Имаше и други важни неща, които трябваше да се правят, разбира се. По-важни дори и от изборите. Свързани с много притеснение, което обаче след шест часа разговор почти изчезна. И беше много хубаво…

Но да се върна на изборите. Осемнадесет человека, кой от кой по зле, се опитваха да убедят електората, че някой от тях е най-малкото зло, което може да бъде избрано на местни избори. Явно проектите за Супер Боровец и прочее са допринесли властта в тоз малък градец да се смята за супер апетитна хапка.

Аз гласувах за най-малкото зло според мене, но после се сетих, че всъщност съм направил погрешен политически ход. Защото подкрепих кандидат, който няма реални шансове, т.е. вотът ми отиде на вятъра. А за да няма балотаж, поне не такъв, от който се страхуват две трети от наслението (или малко по-малко) на града, трябваше да се гласува или за сегашния кмет, или за една партия, която аз лично смятам за поредното политическо недоразумение, пръкнато от грандоманията на един човек. Което, противно на здравата логика, но пък съвсем закономерно за нашата страна, жъне големи успехи.

Е, това явно ще стане на балотажа. Където се очаква да се избира на етнически принцип. Което е грозно, но това е положението…

На всичко отгоре, трябваше да изядем 4 килограма грозде. Някой ял ли е 4 килограма грозде? Много е трудно… Но като няма крем карамел, трябва да се яде грозде:)

Времето не беше особено приятно, особено вечерта и през нощта. Но все пак беше изключително уютно и не усетих студа. Напротив – беше ми топло и спокойно. За първи път от много време. И бях щастлив.

Много щастлив. 

Advertisements

има 1 коментар »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Еее, защо пък 4 кг грозде? Ммм? Ако бяха на винце в това време май нямаше да се оплакваш?:Ррр


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


Entries and коментари feeds.