За роуминга на М-тел или как не трябва да се държим с потребителите

октомври 31, 2007 в 7:15 am | Публикувано в Злободневни | Вашият коментар

Отново нещо по-старо, но пък все още актуално:

Веднъж вече говорих за М-тел и няколкото роуминг планове там. Лоша работа за потребителя – освен, че може да се овъртоли в различни цени и планове за една-едничка страна, накрая най-вероятно ще му писне да се занимава и какво ще стане? Ами операторът пак ще си напълни гушата на негов гръб, това ще стане.

И така:

1. Предложение към сайта на М-тел: да е възможно човек да вижда едновременно актуалните цени при различните роуминг планове, а не да се щура из сайта като „обран евреин“ (да ме прощават евреите, ама такава е приказката). И понеже може би хората от М-тел ги мързи да го направят, аз го направих вместо тях. Можете да видите табличката директно тук или през линка Download file тук.

2. Защо не направите така, че когато отива някъде (например в Унгария), потребителят да може да види на едно място цените за роуминг във въпросната страна, поне при препоръчвания оператор. А не да търси по страни и да получи това. Разбирам, че за някои хора трансферът на данни е особено важен, но какво да кажат останалите? Къде е тука M-tel Traveller, а? А Eurotariff? Ми няма ги…

3. Не мога да открия тънката логика, поради която Финландия и Швеция (които, както знаем, са страни, в които направо бъка от българи) са в по-евтина зона на M-tel Traveller от Испания, Италия и Германия например (които пък, пак знаем, са страни, в които няма кьорав българин). Спочудвам се и като видя, че нашата съседка Гуадалупе е в по-евтина зона от иначе толкова отдалечените и непознати страни Македония и Сърбия. Мисловна мъгла ме държи в пълно неведение по отношение на този въпрос.  

4. След като Европейската Комисия определи максимално допустим праг на цените за роуминг към държавите от ЕС, не е ли нарушение на закона да предоставяш и по-скъпи тарифи? Не се заяждам, само питам, ако някой адвокат, запознат с материята може да каже, ще бъда мноого благодарен. 

5. И накрая – oще един въпрос: защо трябва да стоя на една тарифа ТРИ месеца, след като съм я избрал, вместо без проблеми да се прехвърлям на най-изгодната за мене такава?  

Вашият коментар »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s


Entries and коментари feeds.