За една необикновена вечер

ноември 6, 2007 в 11:42 pm | Публикувано в Градът, Други, Хитро | Вашият коментар

Ноемврийските вечери в София са малко особени. Някак бавно пълзи напиращата зима, студът пари ръцете, а незащитените от шапки лица бързо придобиват зачервен цвят. Колите и автобусите мудно се тътрят по улиците, хората бързат да се скрият на топло… 

Доста често хубавите неща се сгромолясват върху главите на хората в неочакван момент. Тази вечер, уморени от търсенето на приятно кътче със свободни места в центъра на София, около НДК, попаднахме на ето това място.

Атмосферата е много уютна, автентична, кухнята е страхотно подправена и нестандартна, а чаят от мента направо ме накара да процвиля няколко пъти от възторг. Е, девойката, която ни обслужваше беше малко странна, но пък си вършеше работата доста добре. Музиката е фонова, тематична и напълно пасваща си с обстановката.

Наргилето струва 8 лв. А аз обичам наргиле. Много. За няколко минути се почувствах в Рая, с много близък човек до мен, с чайче и наргиле на масата. Даже и патладжани ядох – оказаха се премного подправени и със специална марината, която убиваше вкуса на сини домати и тъкмо това ги правеше страхотни 🙂 

Със сигурност това е вечер, която дълго ще помня. Заради прекрасните два часа, които изкарахме далеч от всякакви неприятни мисли, отърсени от каквито и да било спомени за работа, студено време, неприятни случки и други такива неща. Имаше само спокойствие, уют, почивка и леко замаяни глави от арабския микс, който витаеше наоколо под формата на дим.

Дано по-често се случват такива вечери. Определено си струва. А ресторантчето със сигурност влиза в личната ми топ класация за приятни и нестандартни места в София.

Advertisements

Вашият коментар »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


Entries and коментари feeds.