Шах!

февруари 27, 2008 в 3:28 pm | Публикувано в Градът, Други, Изкуство, Хитро | 3 Коментари

В Калмикия човек не може да стане депутат, ако няма гросмайсторска титла по шахмат. Браво на Кирсан, много добре го е измислил! Аз лично силно подкрепям идеята. Поне тука половината народни представители щяха да изпокапят като уплашени калинки от раздрусано от плахия повей на пролетен ветрец стъбло, ако им искаха тапия за владеене на тази чудесна игра.
Подкрепям и идеята шахът да се изучава в училище. Защото стимулира стратегическото мислене, а това си е доста важно, нали така? Ако някой не иска да тича след топката или е болен – ще играе шах. И дама може. И Го – не че знам как се играе, ама казват хората, че много интелигентна игра било. И всяка друга подобна игра…
В Yahoo.games има още една интересна игричка – JT’s Blocks. Тя може да ви покаже как ние хората сме способни с един ход да съсипем много добри неща и как след това някакъв невероятен късмет все пак може да оправи нещата… Но само ако имаме късмет, де, инак всичко отива…абе някъде.
Ще взема да пусна едно предложение на нашия любим министър Вълчев да вкара стратегическите игри в задължителната учебна програма, белким малко се подобри средното IQ на народонаселението и започнем да си избираме народните представители с малко повечко мисъл и по достойнства. Така де, да покажат че поне в шаха ги бива…
Съмнявам се, обаче, че това ще стане. Най-малкото защото нЕкои наши депутати ще бъдат автоматично декласирани.

Advertisements

3 Коментари »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Москва, Путин, Каспаров, протести, арести, „неподчинение“…
    Помниш ли?

    Мислещите хора са нежелани в среда, толерираща послушание; в България очевидно трябват именно послушковци в изпълнителната власт, иначе няма обяснение за хилядите знайни и незнайни „кандидати за славата“. Явно Калмикия не се страхува от интелекта на управленците си. Вече има за какво да завиждам на нейните граждани.

  2. Хубаво е политиците да знаят да играят шах, но освен Каспаров, не знам да има друг шахматист-гросмайстор-политик.Това за Калмикия ми се вижда странно-да си депутат трябва да си гросмайстор. Сигурно парламента е от един, двама души или пък Кирсанов им раздава гросмайсторски титли на всеки кандидат.

  3. Аз мисля ,че това което е искал да каже е че трябва да си интелигентен за да си във властта…и е прав…аз имах един съученик,който беше много добър и играеше шах на достависоко ниво и то професионално,играеше понякога срещу3-4 от нас без да гледа дъските…Това му занимание му помагаше страшно много във всичко,като се почне от училище,университета и после в работата…Имаше страхотна зрителна памет….и беше изключително начете, но е е в управляващите кръгове и сигурно няма да бъде….


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


Entries and коментари feeds.