GfK и TNS се сливат

май 2, 2008 в 7:29 am | Публикувано в Други, Злободневни | 3 Коментари

GfK и TNS водят преговори за сливане на двете компании, съобщава сайтът Research Live. Забавното е, че новината дойде при мене от Synovate:)

Предложеното сливане може да създаде компанията GfK-TNS, която би станала втората по приходи в света изследователска агенция, нареждайки се веднага след Nielsen Company.

Интересно ми е по какъв начин това би се отразило на българските клонове на компаниите… И какво ще стане с пийпълметрията, която се държи от двете компании. Т.е., коя от двете системи ще остане и как ще реагират рекламодателите и телевизиите.

3 Коментари »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Ех, какво направиха тия хора бре, първо панелите, сега и самите компании… Но какво да се прави,в името на рисърча, всякакви средства за позволени:) А относно пийпъл метрията, смятам отдавна знаеш Ице, че TNS TV Plan са утвърдени позиции на пазара!

  2. Това е така, но след като някои големи телевизии отказват да ползват данните на едната или другата компания, какво ще се случи, като накрая остане само една система за мерене на рейтингите? Най вероятно ще трябва да се примирят… което пък е кофти вариант за тях…

  3. […] GfK и TNS се сливат « Konx Ompax – Блогът на Христо Радичев Тази микро-статия е съставена от Тодор Христов , публикувана е на 09.05.08 at 09:05 и е записана в категория Новини. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL. « Застрахователен брокер “Вяра” […]


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s


Entries and коментари feeds.