Как се свири на сватба?

февруари 24, 2009 в 10:07 am | Публикувано в Градът, Забавно, Маркетинг, Приятели | Вашият коментар

Преди седмица имах честта да бъда кум на сватбата на двама много близки мои приятели. За самата сватба и за отговорностите и задълженията на кума покрай нея ще си говорим друг път. Това, за което искам да разкажа сега, е за впечатлението, което ми направиха двамата… кхм… свирачи пред обредния дом, които умело измъкнаха парички от гостите (че и от кума).

На снимката по-долу вероятно ще видите в пълния им блясък двамата находчиви роми (или, ако предпочитате, римляни), които огласиха улица „Леге“ с класически фоклорни и поп-фолклорни сватбени ритми:

img-246

И така. Неизменните атрибути, които би трябвало да притежавате, за да озвучавате подобаващо сватба, са:

  • Поне два музикални инструмента (в случая акордеон и тарамбука), като поне един от тях е ударен (ударението пада върху „у“).
  • Кожено яке (може и пилотско), с дебела яка, което да ви пази от студа навън.
  • Коронка (сребърна или златна) на видно място върху поне един зъб, която при усмивка да добавя нотка на добре обмислен тарикатлък към и без това интересната ви устна бижутерия.
  • Добре оформено лицево окосмяване (брадичка тип „катинарче“ или „ала Алесандро дел Пиеро“ са подходящ избор).
  • Уместен репертоар – кръшни сватбарски хора, евъргрийни като „Яж, куме, пий“ и поп-фолк химни като „Баровец“ са минимумът, който трябва да владеете до съвършенство. Всяка допълнителна „поръчкова“ класика (от тези, дето ги поръчват) би добавила поне 10% над общата ви плата.
  • Чувство за пласиране – първо задължително са младоженците, които от неудобство си гълтат граматиката, но пък вероятно ще дадат парички; следват родителите им, които щедро отпускат по някой лев, за да не им излезе име на стиснати още от първия ден; после е поръчалият музиката, който не може да се измъкне и ще не ще, дава и той; кумът от кумова срама ще извади някоя банкнота; реплики от рода на „Това беше за мене, дай и за колегата“ са сред онези малки трикове, които могат да ви удвоят печалбата, притежаващи силата на „Искате ли и картофки към поръчката“ в McDonald’s.

За финал можете да придружите гостите до колите им. Каквото изкарате отгоре, няма да ви навреди. По мои изчисления една сватба ще ви донесе минимум 50 лв.

А после казват, че в България нямало специалисти по директен маркетинг:)

Вашият коментар »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s


Entries and коментари feeds.