Кой как си върши работата?

август 31, 2009 в 4:07 pm | Публикувано в Градът, Злободневни, Маркетинг | 5 Коментари

Ако човек измине рано сутрин маршрута от софийския пл. „Гарибалди“ до стадион „Васил Левски“ по „Граф Игнатиев“, ще срещне трима души, чиято задача е една и съща – да предлагат на минувачите един от популярните безплатни вестници.

Единият е на „Гарибалди“ – младо момче, усмихнато, което доста активно предлага вестника на всеки пешеходец, без обаче да се натрапва. Върши работата си бързо и нахъсано, като показва, че това наистина му доставя удоволствие.

Вторият е на Попа – отново сравнително млад човек, доста брадясал и неугледен, който седи на едно място и машинално измъква поредния вестник от чантата си, без изобщо да погледне на кого го дава. Понякога мята нацупена физиономия наляво или надясно, без обаче да помръдне.

Третият е възрастен дядо, който е застанал в близост до станцията на метрото, усърдно и усмихнато раздава вестници, дори от време на време се спира да поразмени някоя дума с познатите си минувачи (които са доста, трябва да отбележа), без обаче това да пречи на работата му – просто намира по една-две ободряващи думи за всекиго.

Ако трябваше да назначите някой от тези тримата на работа, кой щеше да бъде?

„Обучаваме Ви за умения, наемаме Ви за нагласа“, са казали умните хора.

Advertisements

5 Коментари »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. ТРЕТИЯТ, ОПРЕДЕЛЕНО

    • На теория Първият-просто добре си върши работата без да си търси проблеми-дядото определено дразни понякога.
      На практика -никой.подобна работа е за малолетни през ваканцията-няма договор,няма осигуровки,няма пари.И тримата при повече усилие ще си намерят работа с перспектива,но така е по-лесно

  2. Тук не става въпрос за работата, а за нагласата към нея. Може да се очаква, че каквато и работа да дадеш на тези хора, вероятно ще я вършат по същия начин.

  3. Бих направила микс – Младо момиче, с поведението на възрастният човек.

  4. Ма зависи в кой бизнес съм бе, пич! Ако ми трябва специалист из бранша по взломяване на складове, според теб кого бих наел? Освен това, не мога да си обясня защо, изпитвам слабост към брадясали, неугледни индивиди, дето перманентно гледат света накриво и с подозрение на общо основание, и откровено не си дават труд да скриват тази гледна точка.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


Entries and коментари feeds.