Десет постулата за българския футбол

декември 22, 2009 в 5:09 pm | Публикувано в Други | 2 Коментари

Като дойде някой нов да е наясно, че трябва във всеки полусезон да играе по следната схема – да направи 10 силни мача, два средни и един слаб. Ето ги тези 15 срещи.

(Димитър Пенев)

След като „бащицата“ на футбола у нас, този чутовен титан на научно-приложната футболна мисъл, чичо на племенника си и кръстник на малък стадион точно преди един месец ни разкри основните изисквания към новодошлите в ЦСКА, както и академичните си математически познания, време е да разкрием  някои основни закономерности в родния футбол, които са преминали като танк през „проверката на времето“ и могат да бъдат обявени за неоспорими постулати, валидни за вечни времена, пред които се прекланят дори Крум Савов и Сашо Диков:

1. Българските футболисти тренират денонощно. Тренировките им започват на стадиона и  продължават в „Син Сити“, където момчетата толкова се престарават, че понякога получават порезни рани.

2. Общият брой на точките, събрани от българските отбори в евротурнирите за една година, е по-малък или равен на броя на мозъчните клетки във футболното ни първенство. За всички групи.

3. Вероятността Юсеф Рабех да не употребява алкохол в рамките на 20 минути е правопропорционална на възможността Любо Пенев да спечели Лига Европа с ЦСКА.

4. Косата на Боби Михайлов ще порасне тогава и само тогава, когато Даниел Беконо стане титулярен вратар на Манчестър Юнайтед.

5. Христо Йовов е Бижутера. Това е толкова очевидно, колкото са очевидни завидните треньорски умения на Мъри Стоилов. Очевидно е и това, че Бижутера всъщност е Боксьор.

6. Христо Стоичков се справя с треньорския пост точно толкова добре, колкото и с английския. Освен езика на кралицата Камата владее съвършено още арабски, немски, испански, унгарски, суахили и арамейски. По-големи проблеми има с българския, но полага усилия и със сигурност някой ден ще го овладее и него.

7. Ако искате ЦСКА да бие Левски, трябва да пуснете факс на Батков, но само когато не мъти въжета в тоалетната. В противен случай мустакатият бос може да обърка факса с тоалетна хартия. Ако това се случи, със сигурност ще се окаже, че сте чиста проба „хомосекшуъл„, а както всички знаем, Батков никога не греши.

8. Пакетното придвижване на футболистите е фундаментът на основата. Това го знаят само доказали се на терена стратези като двамата Вуцови и Пената. Сър Алекс Фъргюсън се е учил от тях, но почти нищо не е прихванал.

9. Данчо Лечков разбира от политика, строителство, мениджмънт, хотелиерство, маркетинг, реклама, мода, квантова физика, евклидова геометрия, кабала, че дори и от футбол. Той е проектирал Големия андронен колайдер и тунела под Ламанша. Освен това е измислил алгоритъма на Google. Ако има нещо, което Данчо не знае, това все още не е известно на никого, дори и на него самия.

10. Удобството на футболния терен зависи най-вече от цвета му.Advertisements

2 Коментари »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. *смее се*
    Данчо Лечков е Чък Норис-ът на българаския футбол, а 🙂

  2. По-скоро Чък Норис е Данчо Лечков на американското кино 🙂


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


Entries and коментари feeds.