Caveat emptor

февруари 19, 2010 в 9:30 am | Публикувано в Градът, Злободневни, Маркетинг | има 1 коментар

Пералня Zanussi, закупена от голяма верига магазини в Самоков, има дежурен сервиз в София, но се обслужва от човек в Ихтиман. Резултатът беше 2+2 месеца без сервизно обслужване…

Микровълнова фурна AEG, закупена от още по-голяма верига магазини в София, не включва в гаранцията си спукване на две на стъклената чиния във фурната, по време на работа… Вътре. И когато беше оставена за ремонт след куп скандали, на 17-ти февруари, се оказа, че ще бъде готова на 18-ти март. И мислеха, че брат ми е взел чинията и я е праснал о пода, ей така, за да може да я откара в сервиза, да се позанимава малко. И я е праснал така, че тя да се разполови. Прецизно.

После как да си купиш отново нещо на Zanussi или AEG? Не, че последната не е с имиджа на качествена марка, но като знаеш какво те чака, ако нещо се счупи… А в самата същност на нещата е те понякога да се чупят… И нормалната реакция на обслужващия сервиз е да реагира бързо и адекватно. И да поправи счупеното, бързо и качествено.

Advertisements

има 1 коментар »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Ще го имам много предвид, тъкмо съм се залетял да купувам пералня! И за да довърша картинката, (без да се опитвам да правя реклама), тъкмо тия дни ми се наложи да се свържа с Tesy, българска (подчертавам) фирма с шуменско седалище, за един лек проблем с битов електроуред и бях поразен от безкрайно бързата (на следващия работен ден), вежлива, но без маркетингово подмазване, и качествена обратна връзка, която ми дадоха оттам.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


Entries and коментари feeds.