Серия от презентации за директен маркетинг

април 16, 2010 в 10:04 am | Публикувано в Интернет, Маркетинг | има 1 коментар
Етикети: ,

Нещо, свързано с работата която започнах отскоро (след малко по-продължително мълчание тук).

През последните дни се занимавах с една нова идея, чрез която ще се опитам да демонстрирам предимствата на директния маркетинг. Става въпрос за серия от кратки презентации, които да разкажат за основните неща, които всяка компания може да направи, за да подобри значително начина на комуникация с клиентите си, чрез някои привидно очевидни, но много рядко използвани похвати.

Започнах с най-важната тема за всеки, който се занимава с директен маркетинг: базата данни. Материалът е озаглавен „Най-добрият клиент: Защо ви е необходима собствена база данни?“ Презентацията вече е качена в SlideShare (можете да я видите, ако натиснете тук) на английски, а скоро ще бъде достъпна и на български.

В следващите няколко седмици предстои да бъдат публикувани материали на следните теми:

2. Как да създадете собствена база данни?

3. Как да я управлявате правилно?

4. Как да сегментирате клиентите си?

5. Тестове – как да правите тестове и как да ги анализирате?

6. Проблемът с „доставяемостта“

7. Персонализиране

8. Онлайн & SMS промоции

9. Полезни съвети за директния маркетинг

10. Как да изградите собствена CRM стратегия

11. Предимствата на директния маркетинг (обобщение на всичко по-горе)

Длъжен съм обаче да направя и едно уточнение. Няма да успеете да видите всички презентации качени в SlideShare, поне не и в следващите 3-4 месеца. Там ще кача само третата, петата, седмата и деветата. Ако искате да имате пълния комплект, ще трябва да ви помоля да ми отговорите на един въпрос:

Имате ли приятел, колега или познат, който според вас ще хареса тази малка колекция от полезни съвети?

Ако отговорът е „да“, моля, изпратете имейл на office@mediaposthitmail.bg с неговите/ техните имена и електронен адрес. Разбира се, не забравяйте да ни кажете и вашето име:)

Когато го направите, аз или някой от моите колеги ще ви изпратим лично всяка от презентациите в серията, в момента, в който бъдат готови. Те ще ви помогнат да придобиете основна представа за големите възможности на директния маркетинг. Това със сигурност няма да ви направи експерти, но така ще имате ценни съвети, които ще можете да използвате по всяко удобно за вас време. Освен това ще се постараем да изглеждат добре (доколкото това е в нашите скромни възможности).

Вашите приятели, колеги и познати, чиито имена и имейли ни изпратите, също ще получат достъп до всички материали в серията – ние ще им изпратим учтива покана за това (която те, разбира се, могат да отклонят).

Сигурен съм, че тази серия от материали ще бъде ценно помагало за вас, в замяна на няколко имена и две-три минути от ценното ви време. Няма значение какво работите, от какво се интересувате и колко сте заети.  Малко допълнително знание никога не е излишно. Най-малкото, което можем да направим, е да си бъдем взаимно полезни.

Благодаря предварително:)

П.П. Естествено, ще ви бъда благодарен и за всякаква (градивна) гритика, както и препоръки от ваша страна относно идеята и осъществяването или доразвиването й.

Advertisements

има 1 коментар »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. За съжаление нямам нито аз полза от тази добра инициатива, която сте подели, нито се сещам за някого, на когото би била полезна, но определено поздравления за ентусиазма. Аз мисля, че това да доста актуални теми, които сте засегнали. Ако за вбъдеще имам повод ще се възползвам от предложението.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


Entries and коментари feeds.