„Няма да дойда…“

август 20, 2010 в 11:15 am | Публикувано в Други, Злободневни, Неопределени | 7 Коментари

На всекиго се случва да изпрати покани за някакво събитие, след което да очаква отговор от поканените. И както обикновено се случва, голяма част от тях изобщо не отговарят, а друга, не по-малка, отговарят уклончиво.

На покана се отговаря. И се отговаря с „Да, ще дойда“ и „Не, няма да дойда“. Ако все пак някой иска да бъде учтив, посочва и причината, поради която няма да присъства. И когато тази причина е достатъчно уважителна, всичко е наред. Но шикалкавенето и увъртането само затрудняват организатора на събитието. И е странно защо голяма част от отговорите са именно такива.

Другото, което е странно, е че изключително рядко някой отговаря напълно искрено с „Няма да дойда, защото събитието не ми харесва/ присъстващите не ми харесват/ организаторите не ми харесват/ просто не ми се ходи.“

Толкова ли е трудно да бъдем честни с един друг? И толкова лошо ли е да не се срамуваш да заявиш позицията си? Мисля си, че не е… Още повече, когато събитието (не) си заслужава.

Advertisements

7 Коментари »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Абсолютно сте прав. Има си културни норми.

 2. hi …. good writing,,,, in wait behind the visit

 3. Мдааа. Всекиму се случва…

 4. Уф, никак не ни бива в протокола. Аз имах същия проблем. Даже специален мейл направих, за да улесня хората – не получих нито един отговор! Накрая въртяхме телефони, че на някои и по два пъти. Това „циливилилизацията“ ни е далечно понятие.
  А иначе, ГОРЧИВО! 🙂 Много щастие, радост и късмет, дълъг и интересен семеен живот! А като видях снимките, няма начин да не е така 🙂

 5. Да. Точно толкова е трудно да си честен. (:
  А и светът е пълен с лигльовци. Flat fact (:

 6. А най-неприятно е да ти кажат „да, ще дойда“ и накрая да „забравят“ да дойдат като по този наичн излишно са ти причинили грижи и също така, ако поне знаеш навреме, можеш да поканиш и някой друг. Особено, ако си ограничен в броя на поканите.

 7. Така стоят нещата и с деловите разговори по телефона, появяват се около 10% от хората, които са обещали.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


Entries and коментари feeds.