Благодаря Ви, г-н Станишев!

юни 17, 2013 в 12:27 am | Публикувано в Градът, Злободневни | 2 коментара

Здравейте, уважаеми г-н Станишев!

Здравейте и благодаря!

A, да – и честито!

Малко повече от месец след изборите и две седмици след като взехте властта, успявам да седна и да Ви напиша това писмо, г-н Станишев. За да Ви поздравя за изборната победа, която Вашата партия изкова на 12 май 2013 г.

Така че, нека да си го кажа. Честито!

Искам и да Ви благодаря за това, че успяхте да обедините българите така, както никой друг преди Вас не го е правил. Е, освен ГЕРБ, а преди това НДСВ. А преди тях СДС. Ама те всички са мошеници, нали така? Добре, де, НДСВ не са съвсем. Ама това е друг въпрос. Както и да е – благодаря Ви, г-н Станишев!

Моля да ме извините за закъснението, с което Ви пиша. Така е, някои хора просто работим, за да Ви помагаме да водите държавните дела с присъщия за Вас решителен замах и да се справяте с проблемите с прецизност и такт, на които и Ердоган би могъл да завиди.

Но простете ми тези емоционални редове, г-н Станишев. Няма как, ръката ми направо тРеПеРи оТ вЪлНеНиЕ (което, впрочем, се вижда), защото Ви пиша това писмо. Наистина, не се шегувам. Да ми вдигнат данъците, ако лъжа!

Уф, отплеснах се.

Първо, позволете ми да Ви честитя блестящата победа на изборите, с която толкова много (и с основание, разбира се) се гордеете.

Е, вярно, някои зложелатели и невежи се опитаха да опорочат и този Ваш триумф, г-н Станишев. Те не осъзнаха, че той е равносилен единствено на предишните Ваши изключителни победи над политическите опоненти през последните няколко изборни кампании, откакто Вие сте председател на Партията. Но фактите са налице. Истинският победител ( и в това вече никой не се съмнява), сте Вие и само Вие.

Като един истински експерт по всички науки Вие проникнахте отвъд законите на математиката. Разбира се, че 26,61% е много повече от 30,54%, нали? Ние всички знаем, че е така. Защото Вашите проценти са истински, докато останалите са фалшиви – спечелени с измама и дадени на разни невменяеми политически мошеници-еднодневки с перверзна склонност към подслушване, които Историята бързо ще забрави.

Знам, че е това е истина, защото Мая Манолова също го каза. Вие сте безспорните морални победители, а „БСП игра честно на изборите“. А ония случаи във Видин и Самоков бяха гнусна клевета. И нея я забравихме, защото любовта ни към Вас е по-силна от низките страсти.

Благодаря Ви, г-н Станишев, че поехте политическата отговорност да сформирате така желания от Вас, а и от цяла България, кабинет. Разбира се, всички знаем, че това е програмен, а не партиен кабинет, нали така (ох, простете, г-н Станишев, това беше тик на клепача ми, а не съзаклятническо намигване)?

Както и да е, сега имаме кабинет. Кабинет, чиито основи са подсилени като бетона на мавзолея с гласовете на онези 942 541 верни на Вас съвестни и дисциплинирани избиратели.

Оставете ги онези, които казват, че Вашите хора са едва 26,6% от броя на всички гласували. Надали има нужда да се доказва, че именно това са правилните гласове. Те знаят най-добре от какво има нужда нашата родина, а именно – 45% ръст на минималната работна заплата и нови 250 000 работни места, АЕЦ Белене и други такива, все хубави неща. Как ще се случи това, ние не знаем, но ни стига да сме съгласни, че Вие, г-н Станишев, сте наясно, нали? Затова изобщо не ни притеснява, че не ни обяснихте как точно ще се случи това. Хич даже.

Затова на мен лично ми е напълно достатъчно, че от общо 6 919 260 имащи право на глас българи (по данни на ЦИК), за Вас са гласували около 13,6%. Тринайсет, ама какви, ще кажа аз! Тука е така – демокрация. Затова и сега управлявате държавата демократично, г-н Станишев. Избрали са Ви хората, при това по време на едни опорочени морално избори, при които само и единствено БСП игра честно. Знам, че е така, защото Мая Манолова го каза.

Е, това не са повечето хора, но пък са правилните, нали? Вие в БСП не можете да бъдете представени от безпаметни и безмозъчни гласоподаватели, голяма част от тях доста по-богати на години от останалия електорат (и следователно носители на онази впечатляваща и дори бих казал съдбоносна мъдрост, която само Вашите симпатизанти притежават от 1946 г. насам. Доказателство за това са както резултатите от референдума тогава, така и от този за Белене).

Но това далеч не е всичко.

Благодаря Ви, г-н Станишев, че помогнахте и на нашия министър-председател Орешарски (Бог да бди над поста му, че нещо напоследък и на него не му е лесно) да се ориентира политически. То не беше СДС, то не беше безпартийност и прочее блуждаещи и терзаещи го съмнения. Ясно е, че мястото на такъв невероятен финансист е в БСП, този своеобразен център на управленския интелект. Крайно време беше някой да му покаже правия път и това бяхте Вие, г-н Станишев!

Как иначе този проникновен мислител щеше да успее да разгърне гениалния си план, който включва едновременно а) увеличаване на минималните заплати и на данъците върху доходите на омразните богаташи, паралелно с б) повишаване събираемостта от страна на държавата и борбата с безработицата. План, на който онези некадърници икономистите продължават да се чудят. Нека се чудят, г-н Станишев – аз знам, че Вие и Вашите колеги от БСП можете да се справите. Мая Манолова го каза, значи е вярно, нали? Също както е вярно и онова за бюлетините. Пак защото тя го каза. Дори с риск да наруши закона в деня за размисъл. Така е – храбро момиче е Мая, спор няма.

И кой друг освен Орешарски и Вас, г-н Станишев, щеше да вземе най-правилните решения в този критичен за страната период? Кой освен него щеше да намери смеслост да спре приватизацията на БДЖ и Български пощи – тези два стълба на мощната и съперничеща си по ръст само с Турция българска икономика?

Били на постоянна загуба тези двете ли? Глупости! Толкова много хора работят там, няма начин това да утежнява бюджета. Някакъв самонадеян и млад изпълнителен директор на БДЖ от времето на ГЕРБ се опитваше да твърди противното и онези го изгониха начаса. Което беше комай единственото правилно решение на предишното правителство – нали ще се съгласите с мен, г-н Станишев? Ама как така ще посяга на железниците, бе? Келеш!

А грижата за майките и децата? Ама разбира се, че парите за тях дойдоха от държавните помощи, които пък дойдоха от значително по-високите данъци. Те пък на свой ред помогнаха на сивата икономика чудодейно и внезапно да побелее. Също като в реклама на банка – на заден ход – ама никой освен Вас, г-н Станишев, нямаше достатъчно акъл, за да се сети за този хитър управленски маньовър. Но на нас ни стига да знаем, че Вас Ви има и че Вие мислите вместо нас. А на мен лично ми е предостатъчно, че Мая Манолова също е наясно с това.

Благодаря Ви и за това, че вместо да започнете да се джавкате с опозицията в парламента за маловажни неща като бедността и безработицата, Вие и съпартийците Ви се захванахте с далеч по-важни неща като цигарите, Белене и ДАНС. Правилно – Русия и сигурността над всичко. А, да, и здравето.

Благодаря Ви, задето Вие и г-н Орешарски се спряхте на този добродушен симпатяга Делян Пеевски за председател на ДАНС. Безспорно се възхищавам на подхода Ви, може би вдъхновен от принципите на лорд Ветинари от романите на Пратчет, че ако има престъпност, по-добре е тя да е организирана (и самоорганизирана). Едва ли има някой по-подходящ кандидат за такава задача от г-н Пеевски, което за пореден път е доказателство за Вашата брилянтна кадрова политика, г-н Станишев.

Ох, още колко много благодарности само мога да изсипя към Вас (и Вашите избиратели)… За колко много правилни решения имам да Ви се възхищавам… За колко безспорни политически победи имам да Ви честитя…

Но друг път.

Сега, г-н Станишев, да не вземете да се огънете пред онези 15-ина хиляди лумпени*, дето се шляят по улиците напоследък? Какво са те в сравнение с могъщата вълна на социално задоволство, която се носи от редиците на пенсионерите и малцинствата (името им е Легион). И която ще се отприщи като цунами веднъж щом така лелеяните държавни помощи потекат към тях.

А онези навън пред Парламента? Е, те са просто досадна подробност, която ще отшуми след три дни.

И накрая, ако ми позволите, един съвет.

Не пускайте властта, г-н Станишев. В никакъв случай. Какъв социалист сте, ако го направите? Да си спомняте някой от предшествениците Ви да го е допускал (е, ама поне не без бой)? Нее. Значи ме разбирате, нали? Не пускайте властта, пък ако Ви я вземат, поне ще казвате, че не сте я дали.

Не гласувах за Вас на последните избори, но това не означава, че Вие не сте съвсем наясно с нещата, нали?

Мая Манолова е убедена, че сте. Орешарски също го знае. Значи е вярно. Поне за мене.

Така че не ни разочаровайте. Моля Ви!

Ваш,

Аз

* Които всъщност са 5, ама са се самозабравили дотолкова, че умножават всичко по три. Но ние с Вас, г-н Станишев, знаем много добре колко са точно, защото от прозорците на парламента сте ги броили един по един, нали? А Мая Манолова беше ли? Щото ако и тя е броила, ще съм напълно сигурен, че е така.

2 коментара »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Всичко е напълно вярно ! Сега остава и наистина да го изпратите , защото г-н станишеф( нарочно го пиша с малка буква) не си губи времето да чете разни блогове . Партията знае дори , когато не чете.

  2. Абсолютно съгласна с предния коментар…


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


Entries и коментари feeds.